Speķa rauši - Pīrādziņi, pīrāgi - Receptes - Idejas no interneta - Rokdarbniecēm
Vietnes izvēlne
Ieiet
Lietotāja vārds:
Parole:
Dažas shēmas
Sarakste
200
Sākums » Raksti » Receptes » Pīrādziņi, pīrāgi

Speķa rauši
1 glāze piena
350 gr rupjo kviešu miltu
0.5 paciņas rauga
1 ēd.k. skābā krējuma
3 ēd.k. sviesta
1 ēd,k. Cukura
Sāls
0.5 kg žāvētas cūkgaļas (speķa)
2 sīpoli pipari

    Raugam pieliek 1 tējkaroti cukura, samaisa un noliek siltumā uzrūgšanai. Pienu uzsilda līdz 30C temperatūrai, pieber pusi miltu, iemaisa uzrūgušo raugu, pieliek cukuru, mīklu pārkaisa ar miltiem, pārsedz, siltumā uzraudzē. Uzrūgušai mīklai pieliek krējumu, kausētu sviestu, sāli, pārējos miltus un mīca, kamēr mīkla kļūst spīdīga, nelīp pie rokām. Pārkaisa ar miltiem, pārsedz, noliek siltumā uzrūgšanai.
   

Speķi sagriež kubiņos, pieliek samaltus piparus, sagrieztus sīpolus vai ķimenes. No mīklas un pildījuma veido pīrāgus, kurus uz ietaukotas plāts liek ar šuves pusi uz leju. Pīrāgus uz plāts uzraudzē, tad apziež ar sakultu olu, cep cepeškrāsnī.

Kategorija: Pīrādziņi, pīrāgi | Pievienoja: cammilla (25.12.2010)
Skatījumu skaits: 1233 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Autorizācija
Sveicināti, Viesis

Sveicināti,viesi! Lūdzu reģistrējies vai autorizējies!
Statistika
Kopā Online: 2
Viesi: 1
Lietotāji: 1
Tipplertuh
Laika prognoze