Raugu pankūkas - Pankūkas, pildītās pankūkas - Receptes - Idejas no interneta - Rokdarbniecēm
Vietnes izvēlne
Ieiet
Lietotāja vārds:
Parole:
Dažas shēmas
Sarakste
200
Sākums » Raksti » Receptes » Pankūkas, pildītās pankūkas

Raugu pankūkas
300 ml piena
20 g svaigais raugs vai 6 g sausais raugs
4 ēdamk.cukura
3 ēdamk.eļļas vai pikucis sviestiņa
šķipsniņa sāls
340 g kviešu milti
eļļa cepšanai


Uzsilda pienu (galvenais, lai nav pārāk karsts, jo tad raugs tajā neizdzīvos). Raugam pieber 1 ēdamk.cukura, pielej 50 ml siltā piena, visu samaisa. Noliek malā, lai sagatavojas ieraugs.

Atlikušajā siltajā pienā ielej eļļu, atlikušo cukuru, sāli, iesijā pusi no miltiem. Rezultātā masa (mīkla) ir pašķidra.

Kad ieraugs ir palielinājies tilpumā vismaz 2 reizes (parasti apt.15 minūtes), to pievieno mīklai. Iesijā atlikušos miltus, samaisa. Mīklu vislabāk maisīt ar koka karoti.

Mīklas bļodu pārsedz ar dvielīti, noliek siltā vietā raudzēties. Kad mīkla uzrūgusi (apt.pusstundu), uzkarsētā eļļā, mērcējot metāla ēdamkaroti aukstā ūdenī, uz pannas liek 6-7 cm diametra pankūciņas un cep zeltaini brūnas!
Kategorija: Pankūkas, pildītās pankūkas | Pievienoja: cammilla (16.11.2012)
Skatījumu skaits: 359 | Reitings: 0.0/0
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Autorizācija
Sveicināti, Viesis

Sveicināti,viesi! Lūdzu reģistrējies vai autorizējies!
Statistika
Kopā Online: 3
Viesi: 2
Lietotāji: 1
Tipplertuh
Laika prognoze