Kēkss "Īriss" - Keksi - Receptes - Idejas no interneta - Rokdarbniecēm
Vietnes izvēlne
Ieiet
Lietotāja vārds:
Parole:
Dažas shēmas
Sarakste
200
Sākums » Raksti » Receptes » Keksi

Kēkss "Īriss"
MĪKLAI:
0.5 glāzes piena
20 gr sviesta vai margarīna
200 gr cietu konfekšu "Īriss" (jebkādu, bet cietu, lai kausējot nesanāk graudaina masa)
4 olas
0.5 glāzes cukura
300 - 400 gr skābā krējuma
2 glāzes miltu (jāskatās pašai, varbūt vajadzēs mazāk, varbūt nedaudz vairāk)
2 tējkarotes cepamā pulvera
vanilīns

GLAZĒJUMS NO KONFEKTĒM "ĪRISS"
200 gr konfekšu "Īriss" (jebkādu, bet cietu, lai kausējot nesanāk graudaina masa)
40 gr sviesta
1/4 glāzes piena vai saldā krējuma
1 - 2 zupas karotes pūdercukura (var izmantot arī parasto cukuru)

Mīklas pagatavošana:
Pienu un sviestu uzvārīt. Samazināt uguni un pievienot konfektes un vārīt kamēr tās pilnībā neizkusīs. Kamēr dziest, samaisīt olas ar cukuru un skābo krējumu. Pievienot konfekšu masu. Iebērt miltus ar cepamo pulveri. Mīklai jāsanāk ne pārāk šķidrai, bet lejamai. Formu cepšanai ieziest ar eļļu plānā kārtā un uzbērt nedaudz miltu. Mīklu ieliet forma un cepeškrāsnī iekšā! Cept 200 grādu temperatūrā apmēram 10 minūtes. Tad formu apvilkt ar foliju, samazināt temperatūru līdz 180 grādiem. Cept līdz pilnībā gatavs, apmēram 30 - 40 minūtes. (Es pēc 40 minūtēm noņēmu foliju un cepu vēl kādas 10 - 15 minūtes, lai paliek nedaudz brūns.)

Glazējuma pagatavošana:
Sviestu un pienu vai saldo krējumu uzvārīt, iebērt cukuru vai pūdercukuru un konfektes, vārīt uz lēnas uguns, kamēr izkūst.

Gatavo kēksu izliekam uz trauka un aplejam ar glazējumu kamēr karsts. Liekam malā atdzist. Vislabāk to ēst nākamajā dienā! Sanāk ļoti garšīgi!

Kategorija: Keksi | Pievienoja: cammilla (10.03.2010)
Skatījumu skaits: 916 | Reitings: 5.0/1
Komentāru kopskaits: 0
Pievienot komentārus var tikai reģistrētie lietotāji.
[ Reģistrācija | Ieeja ]
Autorizācija
Sveicināti, Viesis

Sveicināti,viesi! Lūdzu reģistrējies vai autorizējies!
Statistika
Kopā Online: 4
Viesi: 3
Lietotāji: 1
citywoolis
Laika prognoze